Ontstaan van de competitie Afdrukken E-mailadres
dinsdag 19 januari 2010 01:00

De Westlandse recreantencompetitie

 

De Westland Competitie (oorspronkelijk: Westlandse recreantencompetitie) is in 1993 ontstaan bij LTC Naaldwijk. Er was op dat moment veel animo van leden om competitie te gaan spelen maar het aantal beschikbare banen was te weinig, om iedereen te kunnen plaatsen.

 

Ger van der Lee was lid bij LTC Naaldwijk en een verenigingsmens in hart en nieren. Omdat er op veel parken ook verlichting was gekomen, bedacht hij dat het wel een oplossing zou zijn, om ook op zaterdagavond competitie te gaan spelen. Zodat ook leden met een lagere speelsterkte in competitie verband wedstrijden konden spelen.

 

Hij heeft contact opgenomen met de KNLTB en men vond het wel een goed idee, maar wilde zelf niet de organisatie ervan doen.Na wat rondvragen heeft hij zelf de competitie opgezet samen met Cees Visser.Er wordt op dezelfde dagen gespeeld als de KNLTB competitie, alleen geen drie maar twee sets, anders wordt het te laat en bij sommige verenigingen moet om half elf het licht uit.

 

Het eerste jaar waren er twee poules waarin 16 teams speelden. De deelnemers waren van de verenigingen Naaldwijk, Honselersdijk,Monster en 's-Gravenzande.Het was een groot succes, dat al gauw bekend werd in het Westland en het jaar daarna meldden zich nog meer clubs aan om mee te kunnen doen.

De laatste jaren doen er leden van 10 verschillende verenigingen mee. Zij vormen zes poules waarin 48 teams spelen. Als er in ieder team 4 of 5 personen meespelen, zijn er toch iedere competitie avond zo'n 200 mensen die een sportieve en leuke zaterdagavond hebben.Want tennissen is heel belangrijk, maar het is zeker zo belangrijk om een gezellige avond te hebben met elkaar. Je kijkt eens bij andere clubs hoe het daar gaat en leert andere mensen kennen.

 

Zoals de voetbal een derde helft kent, hebben wij de derde set. Tussen de twee partijen in wordt er met elkaar koffie gedronken en na de wedstrijden zijn er hapjes en drankjes en worden de wedstrijden nog eens doorgenomen.Dit is regelmatig uitgelopen op geweldige feestavonden die tot in de kleine uurtjes doorgingen met de leden van verschillende verenigingen. Het is dan ook niet de bedoeling met het mes op tafel te spelen. Wel spelen om te winnen, maar altijd sportief blijven.In principe kan je niet promoveren of degraderen, maar het is wel de bedoeling dat de clubs de teams naar sterkte indelen, zodat de sterkere teams bij elkaar komen en de wat minder sterke ook bij elkaar in een poule, zodat we allemaal een leuke wedstrijd spelen. 

 

 

Laatst aangepast op maandag 01 maart 2010 23:42
 

Vormgeving: WvdS WebDesign